Pravila born to blog

Born to blog: Postani Deichmann blogerica

 

Organizator nagradnog konkursa: Deichmann obuća d.o.o, Franca Lehara 2, Sarajevo (u daljem tekstu: organizator)

 

Pravila Deichmann nagradnog konkursa Born to blog: Deichmann blogger challenge

(u daljem tekstu: nagradni konkurs)

 

Član 1

Svrha organizovanja nagradnog konkursa

Organizator organizuje nagradni konkurs u cilju regionalne promocije robne marke Deichmann  i potrage za novom Deichmann blogericom. Nagradni konkurs se organizuje na području Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Član 2

Trajanje

Nagradni konkurs traje od 15.5.2022 do 31.5.2022. u 23:59h.

Prijava na konkurs je moguća putem forme na web stranici www.volimocipele.ba/born-to-blog.

 

Nagradni konkurs će se odvijati u 3 koraka:

  1. Prikupljaju se prijave učesnika u kojem je potrebno poslati kratki blog post u Word formatu na jednu od treh tema:

 

  • OBUĆA KOJU MORAMO IMATI U SVOM GARDEROBERU
  • 10 OUTFITA UZ 10 KOMADA OBUĆE
  • MODNA PRAVILA PO KOJIMA SE ŽIVI

 

U blogu je potrebno pokazati vještine pisanja, ljubav prema modi, kontaktne podatke, svoj kratki opis i fotografiju, IG, YouTube i Tik tok profil, ako ga ima. Uz to, potrebno je upisati u formu svoje podatke (ime i prezime, adresu, broj mobilnog telefona i e-mail adresu).

  1. U II krug takmičenja ide 10 najboljih kandidatkinja. Potrebno je napisati blog na drugu tematiku i finalistice u 3. krugu će bit 3 najbolji blogovi po izboru stručne žiri.

Bit će podjeljeno 7 utješnih nagrada za djevojke koje ne prođu u sljedeći krug takmičenja; 7×30 KM Deichmann poklon bonova.

  1.  U III krug idu 3 finalistkinje po izboru Deichmann stručnog žirija, a pobjednica će biti samo jedna.

Biće podijeljene 2 utješne nagrade; 2×50 KM Deichmann poklon bonova.

 

Član 3

Pravila nagradnog konkursa

Pravila nagradnog konkursa bit će objavljena na portalu www.volimocipele.ba.

 

Član 4

Pravo učešća na nagradnom konkursu

Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju sva punoljetna fizička lica sa prebivalištem na području  Bosne i Hercegovine, osim zaposlenih kod organizatora nagradnog konkursa, kao i članova njihove uže porodice (roditelji, supružnik, djeca, sestre i braća).

Zabranjeno je na konkurs slati radove preuzete sa Interneta. Svi prijedlozi moraju biti autorski.

 

Član 5

Način učešća

Korisnici se mogu prijaviti na nagradni konkurs tako što će poslati kratki blog post na jednu od 3 tema:

 

  • OBUĆA KOJU MORAMO IMATI U SVOM GARDEROBERU
  • 10 OUTFITA UZ 10 KOMADA OBUĆE
  • MODNA PRAVILA PO KOJIMA SE ŽIVI

 

Uz to, potrebno je poslati svoje podatke (ime i prezime, adresu, broj mobilnog telefona i e-mail adresu, i YouTube, IG i TikTok link do profila, ako ga ima).

Prijedlozi trebaju biti kreativni i originalni. Zabranjeno je prijaviti radove preuzete s Interneta. Svi prijedlozi moraju biti autorski.

Komunikacija sa organizatorom nagradnog konkursa sprovodiće se putem e pošte.

Video zapisi i prijedlozi ne smiju sadržavati uvredljive, neprikladne i vulgarne sadržaje. Svi prijedlozi koji pristignu na konkurs će biti pregledani, a oni koji ne budu zadovoljavali pravila biće diskvalifikovani. Svaki korisnik ima mogućnosti da objavi samo jedan prijedlog.

 

Član 6

Nagrade

Pobjednica nagradnog konkursa biće nagrađena Deichmann ugovorom za saradnju na period od jedne godinu. Od nove Deichmann blogerice se očekuje da piše 2 bloga mjesečno za koje će dobijati 100 KM mjesečno u poklon bonovima Deichmanna. Pod blogom se smatra autorski tekst i pripadajuće fotografije.

 

Član 7

Izvlačenje dobitnika

Stručni žiri odabrat će jednog konačnog pobjednika nagradnog konkursa. Pobjednik će postati nova Deichmann blogerica.

 

Član 8

Obavještenje o osvajanju i preuzimanju nagrade

Ime dobitnika će biti objavljeno na web stranici www.deichmann.ba kompanije Deichmann Bosna i Hercegovina najkasnije u roku od 5 dana nakon završetka konkursa. Dobitnici nagrade koji su ispunili uvjete iz ovih Pravila imaju pravo preuzeti nagrade u roku 30 dana od dana primitka elektronske obavijesti.

Ako dobitnik u navedenom roku ne podigne nagradu, Organizator će pisanim putem obavijestiti dobitnika te mu odrediti naknadni rok od 8 dana za podizanje nagrade.

Ukoliko dobitnik ni u naknadnom roku ne podigne nagradu, gubi pravo na nju, u tom slučaju Organizator je dužan postupiti na način propisan na osnovu člana 17. stav (7) Zakona o igrama na sreću („Službene novine Federacije BiH“, br. 48/15 i 60/15), član 11. stav (1) i stav (3):

(1)     Ukoliko nagradni fond koji se sastoji od proizvoda, nije nakon završetka nagradne igre podjeljen učesnicima na način predviđen Pravilima igre (usljed isteka roka za podizanje nagrada, nepostojanje dovoljnog broja učesnika i sl. ) ili zbog eventualnog prekida odnosno otkazivanja igre usljed dejstva okolnosti koje imaju karakter više sile, priređivač je dužan nagradni fond prodati, a sredstva ostvarena prodajom uplatiti ravnomjerno na račune humanitarnih organizacija iz člana 17. stav 1. Zakona.

(3)     U slučajevima iz stava (1) ovog člana, proizvodi koji su sačinjavali nagradni fond, mogu se prodati po cijeni nižoj od tržišne cijene proizvoda

 

Član 9

Nagradni fond i vrijednosti nagrada

Nagradni fond se sastoji od:

12 x poklon bonova Deichmann u vrijednosti 100 KM

7 x poklon bonova Deichmann u vrijednosti 30 KM

2 x poklon bonova Deichmann u vrijednosti 50 KM

 

Ukupan nagradni fond iznosi 1510,00 KM sa uračunatim PDV-om. Nagradu nije moguće zamjeniti za novac ili bilo koju drugu nagradu.

Organizator nagradnog konkursa zadržava pravo da ne dodijeli nagradu ako se utvrdi da je korisnik u nagradnom konkursu učestvovao u suprotnosti s pravilima i odredbama nagradnog konkursa.

Nagrada će se dostaviti dobitnicima na adresu prebivališta putem pošte. Dobitnici nagradne bonove mogu iskoristiti u svim Deichmann prodavnicama u Bosni I Hercegovini. Preuzimanjem nagrade prestaju sve obaveze organizatora prema dobitniku.

 

Član 10

Saglasnost s pravilima

Smatra se da učestvovanjem u nagradnom konkursu učesnik prihvata sva pravila nagradnog konkursa. Pravila počinju da važe nakon objavljivanja na web stranici www.volimocipele.ba/pravila-born-to-blog

 

Član 11

Učesnici svojim učestvovanjem u nagradnom konkursu neopozivo prihvataju da je organizator ovlašćen da u reklamne svrhe koristi njihovu fotografiju ili/i ime i prezime.

 

Član 12

Učestvovanjem u nagradnom konkursu učesnik takođe daje saglasnost da organizator koristi njegove lične podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka.

 

Član 13

Organizator zadržava pravo otkazivanja, prekidanja ili privremenog obustavljanja nagradnog konkursa u slučaju više sile, manipulacije, neovlašćenog zahvata, prevare, tehničkog kvara, ljudske greške koja je izvan kontrole organizatora i ako je time ugroženo upravljanje, sigurnost, pravičnost, etičnost ili ispravno sprovođenje nagradnog konkursa. Organizator ima pravo promjene pravila za vrijeme trajanja konkursa.

 

Član 14

Organizator će od nagrada, od kojih bruto vrijednost prelazi zakonom određenu vrijednost za uplatu poreza na dohodak, obračunati i uplatiti poreze na lične dohotke u skladu sa važećim propisima. Potencijalne druge poreske obaveze ili doplate dohotka u skladu sa godišnjom odlukom poreza snose dobitnici.

 

Član 15

U slučaju spora između organizatora i učesnika nagradne igre nadležan je Općinski sud Sarajevo.