Dobitnice 3. kruga nagradnog konkursa “Priče tvojih cipela”

Završen je nagradni konkurs „Priče tvojih cipela“, gdje smo tražili posebne priče cipela iz vašeg cipelarnika – cipele, koje vas vežu za neku specijalnu priliku ili podsjećaju na neki događaj.

Hvala svima koji su potražili taj specijalni par cipela i podijelili sa nama njihovu priču!

Od svih priča koje ste nam ispričali, posebno nas je oduševila priča gospođe Milice:

“Biram da budem svoja”, tako se zvao tekst kroz koji je prvi put novčano nagrađen jedan hobi, jedan odmor za dušu, jedno pisanje. Sve do tad olovka iz koje su izlazile moje misli nije imala namjeru, a ni hrabrosti da počne pisati nekim drugim bojama, nekim svima vidljivim slovima. Do tad su moji tekstovi ili kako ja to volim da kažem, misli koje ja zapisujem, ostajale u amanet samo onom parčetu papira kojeg bi s vremenom vrijeme pregazilo. Ovo nije još jedna priča o nekim tamo nabacanim riječima u rečenice, ovo je priča o djevojčici koja se prvi put osjećala korisno i zaslužno. Možda je glupo i bezvrijedno u svijetu gdje ljudi imaju nerješive probleme, neizlječive bolesti, pričati o prvozarađenom novcu potrošenom na jedan par cipela. Međutim, za mene one imaju poentu.

Nije mnogo prošlo od tog dana, mada je vrijeme relativno pa je tri godine za nekog i previše. Par maraka zamijenjeno je za par cipela. Bile su to “catwalk” gležnjerice iz Dajhmana. Ime im je reklo sve ono što one zapravo jesu. Sjajne, sivo-crne, disko kugle kako sam ih od milja zvala postale su moj omiljeni par obuće. Kad bolje razmislim, one su postale i mnogo više od toga. Moj prvozarađeni novac mogao je da bude kap u moru, da sam odlučila uložiti ga u nešto drugo. Ovako je postao samo jedna pouka meni, jedan nauk da se trud uvijek isplati i da svoje talente i sposobnosti nikad ne treba zanemarivati, niti potcjenjivati. S obzirom na to da su mi sjećanja ovako živa za mene prije, ne tako davne, tri godine, trud je kupio jedne cipele i ozario lice mene kao djevojčice. A danas je trud ovu djevojku naučio da prvo moraš izgraditi sebe, uzdati se u sebe, kako bi te onda bilo i za druge. Svakome od nas trebaju jedne takve “cipele” koje će nas izvesti na pravi put. I nikad nije kasno da ih potražite.

 Dobitnice 3. kruga nagradnog konkursa su: 

Nirmela Kulačić

Ajla Kurbagić

Edina Jusić

Vildana Bajrica

Milica Carić

Čestitamo! Informacije o preuzimanju nagrada (poklon bon u iznosu 40 KM) poslat ćemo e-poštom.