Osvoji 100 KM svaki dan s Radiom RSG!

Ispričajte svoju ljubavnu priču! Pozovite RSG na 0800 510 10  i ispričajte vaš prvi korak, vašu ljubavnu priču, i osvojite 100 KM svaki dan! Na kraju mjeseca biramo najbolji prvi korak i nagrađujemo ga poklon bonom u iznosu od 500 KM!

Dobitnici poklon bonova i njihove priče su:

1. Adela Mirvić

Prvi korak u ljubavnoj priči napravio je moj muž koji se ponudio da mi pomogne odabrati odnosno kupiti automobil. Riječ automobil je izgleda bila ključna za naše upoznavanje, dalje dopisivanje, vezu, vjeridbu i na kraju brak. ali samo nešto, ja sam još uvijek bez automobila.2. Admira Atić Tupković

 

2. Admira Atić Tupković

U jednoj diskoteci u Tuzli zajedno smo slavili novu godinu, njegovo društvo i moje posebno. Prilično dosadna nova godina i negdje pred ponoć ja sam digla čašu da nazdravim i ono što mi se zaista dopalo na prvi pogled: on je nazdravio, prišao meni, upoznali smo se i bili do kraja te večeri zajedno. sutradan smo trebali izaći, naravno potrajalo je to dobili smo dvoje divne djece i evo već 23 godine smo u braku.

 

3. Branislava Cica Muratović

To je bilo davne 1961 godine. Ples uz hit. dva – tri plesa sam otplesala sa momkom koji mi nije bio simpatičan. Onda je momak kojeg nisam poznavala sjeo do mene, predstavio se rekavši da ga boli noga, a ja sam mu rekla: ako onaj dosadni dođe po mene ti reci da si mi dragi a on je odmah odgovorio kad sam ti dragi hajde da plešemo. Kako ćeš plesati ako te noga boli, na šta je on odgovorio sve za ljubav. I to dragi i sve za ljubav traje punih 55 godina.

 

4. Danica Jokić

Upoznali smo se jedne ljetne večeri. Moram priznati da je on bio taj koji je napravio prvi korak i pitao me da li želim da budem njegova djevojka. Pristala sam naravno, zabavljali smo se 7 godina nakon čega smo našu ljubav krunisali brakom.

 

5. Darko Ćurulija

U našoj vezi sam ja učinio taj prvi korak. čekao sam danima da joj priđem. Najzad kad sam prišao, izašli smo na kafu, otpratio sam je do kuće. Kad sam je ispratio, rekao sam da sutra moram da idem na teren. Pošto je bio prvi april, pitala je jel to prvoaprilska šala. uglavnom ta prvoaprilska šala traje već 21 godinu i za rezultat ima dvije prelijepe djevojčice.

 

6. Edin Peco

Kod prijatelja sam upoznao djevojku koju sam kroz kafu pokušao da skontam, okrenuo sam šoljicu od kafe i gatao. Pitala me da li znam gatati i začudo sve sam joj pogodio i završetak studija i svadbu i sad smo zajedno 35 godina.

 

7. Irma Aščerić

U mojoj ljubavnoj priči prvi korak je napravio moj sadašnji muž. Četiri godine smo studirali zajedno a on je tek nakon što smo se vratili sa ekskurzije meni prišao i izjavio ljubav. Ja sam bila očarana i morala sam pristati na to da se počnem zabavljati sa njim. Danas imamo prekrasnog sina i jako sam sretna.

 

8. Jadranka Osmanović

Radili smo u istoj firmi ali se nismo znali. tamo sa drugog odjela nekakav mladić onako ljepuškast gleda, kažem ja: pošto sam podstanar tražim stan ovdje pa ću ja sutra navratit pa mi recite. dođem sutra, a on kao da je jedva dočekao…i kaže e našao sam ti stan ovdje u centru grada, važi. I nas dvoje odemo i on mi pokaže gdje je stan, gleda on mene i kaže paa gdje ćeš ti popodne ovaj jesi slobodna, pa jesam. Pa mogli smo u kino, pa važi – reko. i mi odemo u kino i kako smo otišli u kino već 33 godine pune smo braka i mi smo jako sretni, sretni i puno se volimo.

 

9. Jasmina Muslić

Našli smo se u zajedničkom društvu i svidio mi se na prvi pogled te sam ga onako počela šarmirati što i nije baš svojstveno meni. Pozvao me na kafu i kada smo izašli ja sam rekla da ipak trebamo ostati prijatelji, a onda se on zainatio i stalno me zvao vani, slao preslatke poruke i cvijeće i slično. I na kraju smo postali momak i djevojka. I evo danas smo u sretnom braku, imamo dvoje prekrasne djece i uskoro obilježavamo 10 godina braka i 15 zajedničkih.

 

10. Mirela Palić

Način na kojim smo se ja i muž upoznali je taj što je on napravio prvi korak. bili smo zajedno u društvu i jednom prilikom mi je rekao da sam jedna od napornijih osoba koju je ikad upoznao u svom životu i onda mi je rekao da mu ne bi bilo krivo da ostatak života provede sa osobom kao što sam ja.

 

11. Mirza Omeragić

Bilo to je davne ‘75. godine. Prvi korak sam napravio ja. Bilo je ljeto, august mjesec i odmah sam predložio da idemo u brak. To je bio onako malo na momenat šok i za buduću i za mene. To je to, nisam htio dugo da čekamo i čim je došao oktobar mi smo se vjenčali. Napravio sam znači i prvi i drugi korak…

 

12. Nikola Roganović

Bila je najljepša djevojka u gradu. ništa nisam očekivao. Stao sam uz šank sa njene lijeve strane, okrenuo sam se i u jednom trenutku gledala me je u oči i izgovorila: ako ostaneš duže, čućeš otkucaje moga srca. Istovremeno se moja ruka našla u njenoj i bili smo srećni godinama.

 

13. Selma Jusufspahić Pandžo

Naša veza je započela u januaru 2007. godine tako što sam ja nakon par izlazaka nestrpljivo upitala: možeš li mi reći na čemu smo mi, jesmo li u vezi ili ne? Nekad ne trebamo se voditi našom ženskom logikom da muškarac treba prvi uraditi korak.

 

14. Suvada Subotić

Sead je bio moj drug. Družili smo i jednog dana dok smo pili kafu rekao je zašto ti i ja ne bi započeli zajednički život. Bila sam šokirana ali nisam ni razmišljala previše. Znala sam da za sretan život pored sebe trebaš imati osobu koju voliš, koja te voli i poštuje.i tako je i počelo. Ja već 25 godina živim u sretnom braku sa sejom.

 

15. Mediha Turbić Avdić

Prvi korak koji sam napravila u vezi je bio taj, da sam momku koji mi se sviđao, odlučila greškom poslati sms poruku i u potpisu napisala svoje ime. Tako sam ostavila šansu da mi se javi ukoliko to želi. On svoju šansu nije propustio a danas čekamo naše prvo zajedničko dijete.

 

16. Ibrahim Omerhodžić

Tražio sam od prijatelja broj osobe koja mi je trebala, za neke informacije. Tek kad sam nazvao taj broj, javio mi se prijatan, ljubazan ženski glas. pitao sam za osobu koja mi je trebala rekla mi je da sam pogriješio broj i da te osobe nema na tom broju. Šta ću, izvinuo sam se i ponovo nazvao dobijeni broj. Opet se javi isti ženski glas te se ona onda počela smijati i tu je počela priča. Onda sam je pozvao da se nađemo. eto zbog tog pogrešnog broja već 23 godine sretnog braka su iza nas.